Εως 25/9/2015: Προκήρυξη ΠΜΣ DYNTAR

 Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Clermont-Ferrand ΙΙ της Γαλλίας έχουν διαμορφώσει από κοινού δύο μεταπτυχιακά με τίτλο «Χωρικές Δυναμικές και Χωροταξία της Υπαίθρου» (DYNTAR)που λειτουργούν αντίστοιχα στις έδρες των δύο Πανεπιστημίων.

 Το ελληνικό DYNTARεστιάζοντας κυρίως στην εδαφική προσέγγιση (approcheterritoriale) προσφέρει μια εξειδίκευση στο σχεδιασμό της ανάπτυξης περιοχών της υπαίθρου με τη χρήση ολοκληρωμένης μεθοδολογίας εντοπισμού, ανάδειξης και αξιοποίησης πόρων της φυσικής, παραγωγικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μιας Κοινότητας, ενός Δήμου ή μιας Περιφέρειας. Η προτεινόμενη μεθοδολογία διάγνωσης και σχεδιασμού “DYNTAR” ενσωματώνει εργαλεία υψηλής τεχνολογίας (GIS, τηλεπισκόπηση, τρισδιάστατες διαδραστικές απεικονίσεις, γεωραντάρ, UAV, κ.ά.).

 Πιο συγκεκριμένα, ο φοιτητής  μπορεί να εφαρμόσει τις δεξιότητες και ικανότητες που θα αποκτήσει, σε πεδία εφαρμογής που θα επιλέξει ανάλογα με τις σπουδές του και τα ενδιαφέροντά του μέσω του συλλογικού και ατομικού σχεδίου (projet) όπως: περιβάλλον, πολιτισμός, αρχαιολογική έρευνα, αγροτικά παραγωγικά συστήματα και τρόφιμα, μικρές πόλεις, διακυβέρνηση, ψηφιακές απεικονίσεις κ.ά.

 Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι ετήσιο και υλοποιείται ως ακολούθως : ο κορμός των μαθημάτων πραγματοποιείται κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Φεβρουαρίου, ακολουθεί η διεξαγωγή του ProjetCollectif το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών και εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων και ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της πρακτικής-εκπόνησης μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

 Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν οι απόφοιτοι σχολών: γεωγραφίας, χωροταξίας, οικονομικών επιστημών, αρχαιολογίας, ανθρωπολογίας, κοινωνιολογίας, περιβάλλοντος, γεωπονίας, δασολογίας, πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων, τοπογράφων, ιστορίας, νομικής και συναφών ειδικοτήτων.

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το DYNTARπαρουσιάζουν οι υποψηφιότητες στελεχών Τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιας διοίκησης, Αναπτυξιακών Εταιριών, μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

 Δίδακτρα δεν καταβάλλονται.

 Το μεταπτυχιακό έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει υποτροφίες κινητικότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS για την υλοποίηση πρακτικής άσκησης.

 Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται δεκτή, στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού, μέχρι τις 30/06/2015 (α περίοδος υποβολής) και 1-25/09/2015 (β περίοδος υποβολής).

 Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Προγράμματος (υπεύθυνη : κα ΓΑΚΗ Δήμητρα, 2421 0 74416, 74463 fax 74383 ώρες 11:00 – 14:00) ή στο site http://www.dyntar.prd.uth.gr, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Ο Διευθυντής

Καθηγητής, Δημήτριος Γούσιος